Tonci Bezmalinovic

Na het afronden van zijn studie Nederlands recht (privaatrechtelijke en bedrijfsjuridische afstudeerrichting) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heeft Tonci aan de universiteiten van Gent en Bologna het “European Master Program in Law and Economics” gevolgd. Deze laatste studie heeft inzicht gegeven hoe het recht uit de eerste studie efficiënt kan worden toegepast.

Daarna heeft Tonci zeven jaar in de maritieme advocatuur gewerkt, waarvan
zes en een half jaar bij een gerenommeerd kantoor in dit segment. Gedurende deze periode heeft hij zich met typisch maritieme zaken bezig gehouden, waaronder vele (scheeps)beslagen. Door zijn gedrevenheid om in problematieken te duiken die hem aanspreken, heeft hij zaken op vele verschillende rechtsgebieden behandeld en zich tot “all round advocaat” ontwikkeld.

Tonci heeft wat met havensteden: geboren in de havenstad Split (Kroatië) en getogen in Rotterdam. Tonci spreekt vloeiend Nederlands en Kroatisch. Dankzij deze laatste taal weet hij in een aantal landen in Zuidoost-Europa de weg te vinden. Meerdere bedrijven maken daar gebruik van. Engels (voertaal in de internationale maritieme sector) is van een hoog niveau.